Специализираната прокуратура, ГДБОП и служители на Териториалната служба БОП“-Пловдив, Пазарджик и

...
Специализираната прокуратура, ГДБОП и служители на Териториалната служба БОП“-Пловдив, Пазарджик и
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за нарязан тютюн в Пловдив

Специализираната прокуратура, ГДБОП и чиновници на Териториалната служба „ БОП “-Пловдив, Пазарджик и Смолян разбиха проведена незаконна група за разпространяване на нарязан тютюн в Цалапица и Пловдив. Акцията е почнала на 15 октомври и е траяла до през днешния ден. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

До момента са осъществени 18 претърсвания на недвижими парцели, коли и икономически здания, както и персонални обиски. Иззети са към 480 кг ситно нарязан тютюн, над един звук тютюн на бали, две машини за нарязване и доста други доказателства за незаконната активност на групата. Разпитани са
очевидци.

Задържани по Закона за Министерство на вътрешните работи за период до 24 часа са общо 7 лица. Предстои да се дефинира какъв брой от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и за какъв брой от тях Специализираната прокуратура ще изиска от съда да бъдат арестувани под стража.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е почнала незаконната си активност през юни 2018 година Най-често участници в групата изкупували занемарен тютюн от производители и го доставяли в стопанска постройка край Цалапица и в къща в Пловдив. Там тютюнът бил нарязван, пакетиран и изпращан на клиенти в страната по куриерски компании.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР